Dačić: Izdato 230 hiljada novih pasoša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izdato 230 hiljada novih pasoša

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je MUP do sada izdao 230.000 novih pasoša, uprkos tome što je njihova izrada kasnila u startu,što nije bilo dovoljno sredstava da se obezbede mašine za njihovu izradu i kratak rok za zamenu starih za nove.

Dačić je tokom obilaska Univerzitetskog sela na Novom Beogradu rekao da oko million građana treba da zameni pasoše, da je zakonski rok za to produžen do kraja godine, a da prema tehničkim mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MUP može da izda od 50.000 do 60.000 pasoša mesečno.

Kako je objasnio Dačić, sve više od toga bi zahtevalo dodatna ulaganja u infrastrukuru MUP, što u uslovima restriktivnog budžeta nije moguće.

Dačić je rekao da će MUP razmotriti primedbe Zaštitnika građana Saše Jankovića na neefikasnost u zameni ličnih dokumenata građana, složivši se da najveći problem jesu gužve na šalterima i apelovao na građane da ne čekaju poslednji dan.

Sav novac koji građani daju za pasoše prema zakonu ide Zavodu za izradu novčanica, a MUP od toga ne dobija ni dinar,istakao je Dačić.

U Univerzitetskom selu u novobeogradskom Bloku 67, koje se gradi za smeštaj učesnika najvećeg sportskog takmičenja u Evropi ove godine- Univerzijada 2009., prema Dačićevim rečima biće i operativno- komandni centar MUP sa obezbeđenim video nadzorom na više mesta u i oko sela, kako bi se bezbednost učesnika podigla na najviši nivo.

"Sva velika sportska takmičenja predstavljaju potenciljalni bezbednosni rizik. Mi smo preduzeli sve mere, bez obzira na probleme koji su pratili organizaciju Univerzijade i obezbedili sve uslove za bezbednost sportista i učesnika" , poručio je Dačić.

Predsednik izvršnog komiteta Univerzijade Nebojša Ilić je kazao da radovi u selu teku prema planu i istakao da će sportisti predstojeće Univerzijade imati najbolji smeštaj, koji prevazilazi standarde prethodnog domaćina Bankoka, čak i Pekinga, ovogodišnjeg domaćina Olimpijskih igara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.