Dabrovi se vratili u rijeku Semešnicu nakon 150 godina (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabrovi se vratili u rijeku Semešnicu nakon 150 godina (FOTO)

DONJI VAKUF- Semešnica je jedna od najčišćih rijeka u Srednjobosanskom kantonu. Toliko je čista da su je zavoljeli i dabrovi koji su se ponovno u nju nastanili nakon 150 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Za susjednim stolom uz slapove Semešnice mladić ispija domaću bosansku kavu.

 “Išao sam na čeku da gledam dabrove. Međutim, izgleda da sam došao u nevrijeme. Vidio sam samo njihove nastambe i oborena stabla koja oni svojim zubima sijeku. Vjerujem da ću >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << narednog puta imati više sreće. Što se tiče ovoga eko sela prijatno sam iznenađen sadržajima koje nudi turistima. Posebno me impresioniralo što su ljudi napuštenu šikaru pretvorili u ovako lijep ambijent”, rekao je Dario Matić iz Viteza.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.