Položeni venci na Starom sajmištu

Izvor: RTS, 27.Jan.2013, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci na Starom sajmištu

Državna delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, odala počast žrtvama Drugog svetskog rata. Treba da obrazujemo mlade generacije i ističemo različitosti, u nadi da se holokaust neće ponoviti, poručio Stefanović.

U spomen kompleksu Staro sajmište u Beogradu državna delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, položila je vence i odala poštu žrtvama holokausta u Drugom svetskom.

"Žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << holokausta i logori smrti su strašna istina o najdubljem padu čovečanstva, simboli zločina nad milionima ljudi, i jedan od najmračnijih perioda u istoriji čovečanstva", rekao je Stefanović na ceremoniji povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta.

Predsednik Skupštine poručio je da monstruozni plan uništenja celog jednog naroda, ali i drugih naroda, obavezuje da stalno obrazujemo mlade generacije i ističemo različitosti u nadi da se to nikad ponovi.

Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a obeležava se 27. januara, na dan kada je 1945. godine oslobođen Aušvic-Birkenau, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pomen žrtvama holokausta

Izvor: RTS, 27.Jan.2013

Državna delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, odala počast žrtvama Drugog svetskog rata. Treba da obrazujemo mlade generacije i ističemo različitosti, u nadi da se holokaust neće ponoviti, poručio Stefanović...U spomen kompleksu Staro sajmište u Beogradu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.