Da, odgovorio je Mišustin

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da", odgovorio je Mišustin

Poslanička grupa vladajuće stranke Ujedinjena Rusija u Državnoj dumi jednoglasno je pred zasedanje podržala kandidaturu Mihaila Mišustina za premijera.

Ovo je reekao je za agenciju Tass jedan od učesnika sastanka.

Očekuje se da se Mišustin tokom dana sastane sa članovima tri ostale parlamentarne grupe.

Državna duma održaće danas plenarnu sednicu na kojoj će razmotriti predlog predsdnika države Vladimira Putina da Mišustin bude novi premijer Rusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je juče izjavio predsedavajući donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin, svi poslanici donjeg doma ruskog parlamenta imaće priliku da postavljaju pitanja Mišustinu pre plenarne sednice.

"Da", odgovorio je Mišustin kada su ga novinari pitali da li je spreman da počne da radi, ali je i dodao da je jako „umoran jer nije spavao celu noć“.

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mišustina (53) za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio rusku vladu.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu ruskog ustava, koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

Kandidat za novog premijera Rusije Mihail Mišustin obećao je kardinalne izmene u ruskoj Vladi, iako nije precizirao o kakvim konkretnim smenama ministara će biti reči, piše Sputnjik.

Prema rečima poslanika ruske Dume Alekseja Kornijenka, pored izmena u redovima ministara Mišustin je najavio i da će promeniti strukturu Vlade.

Kornijenko je prisustvovao sastanku Mišustina sa predstavnicima Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF), jedne od tri prisutne stranke donjem domu ruskog parlamenta.

Inače, predsednik KPRF Genadij Zjuganov rekao je da njegova partija ne može da podrži kandidaturu Mišustina jer niko do sada nije upoznat ni sa predlogom novog sastava ruske Vlade, kao ni sa njenim programom.

Mišustin se sastao i sa predstavnicima LDPR, a kako su preneli mediji, većina poslanika te ruske stranke podržaće kandidaturu novog ruskog premijera.

"On je stručnjak, zbog čega ćemo i podržati Mišustina", rekao je predsednik LDPR Vladimir Žirinovski.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.