Da nije tužno...: Ispod ustaške kape  razočarani čovek

Izvor: B92, 13.Maj.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da nije tužno...: "Ispod ustaške kape " razočarani čovek"

Portal index.hr je povodom obeležavanja godišnjice Blajburga doneo priči o "jednom ustaši", konstatujući da se iza ustaške kape krije "duboko razočarani čovek".

Osim predstavnika hrvatske vlasti u Blajburgu se okupio veliki broj simpatizera kvislinške Nezavisne države Hrvatske.

"Iako se stalno u kontekstu Blajburga govori kao o mestu sećanja na nevine žrtve, svima je jasno da je mnogima Blajburg odličan poligon za isticanje revizionističkih stavova i veličanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propalih nacističkih, fašističkih i njima sličnih režima", navodi se.

U želji da "svoju priču ispriča svetu", novinaru Indeksa Dariju Dalmaciji je prišao "ostareli ustaša, iza čije ustaške kape se krije tako razočarani čovek koji se požalio da današnji svet loše tretira Adolfa Hitlera".

"Ja izrazavam nezadovoljstvo, to nije ta država koju smo želeli. Austrijska policija nas štiti, jedan naš policajac je hteo da mi skine kapu. Danas kad neko spomene Hitlera, svi gledaju sve crno, on je imao ideologiju, pričao sam sa ljudima iz SS divizije, kad mi je čovek rekao, pa jeste slepi, ono što je Hitler hteo da uradi, ovo danas svi rade. On je hteo da napravi red...", rekao je "razočarani ustaša".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.