Izvor: Blic, 06.Apr.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da nije bilo ovog čoveka, malenom mečetu NE BI BILO SPASA

Šetajući šumskom stazom u Oregonu, fotograf Hori Henkok je naišao na prizor koji ga je u istom trenutku naterao na brzu akciju koja se ticala života ili smrti jednog preslatkog mečeta.

- Meče je ležalo na leđima kada sam naišao i bio sam ubeđen da je uginulo. Usne su mu bile modre, a oči ukočene. Kapi kiše su se slivale po njegovom stomačiću i tada sam primetio da ipak teško diše - napisao je Henkok na svom Fejsbuk profilu.

- Pomislio sam na mog sinčića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod kuće, jer me je jako podsetilo na njega. Hoću li samo stajati na kiši i gledati kako umire? Ne, odlučio sam da preduzmem nešto - nastavlja Henkok.

Odneo je meče do automobila i tada je primetio da je prestalo da diše. Dao mu je veštačko disanje i čim je video da ponovo diše munjevito ga je odvezao da prve veterinarske stanice. Meče se i dalje nalazi tamo i polako ali sigurno se oporavlja.

Henkok je za ovo humano delo mogao biti kažnjen novčanom kaznom od 6.000 dolara ili čak zatvorom do godinu dana, rekli su iz udruženja koje se brini o divljim životinjama u državi Oregon. Srećom, ovaj dobronamerni čovek neće biti kažnjen zbog dobrog dela koje je učinio, piše Bord Panda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.