Da li vas prvi utisak vara?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vas prvi utisak vara?

Kažu da se o knjizi ne sudi po koricama, pa ni o čoveku ne mora da govori samo njegova spoljašnjost. Ipak... osmeh i jak stisak ruke ne znače da ste ostavili dobar prvi utisak. Psiholog Lesli Zebrovic sa "Brandeis University" objašnjava da nisu oči, nos ili usne ono prvo što primetimo na potencijalnom partneru.

Ona je istraživala kakvi izrazi lica ostavljaju najjači utisak. I ovo su njeni zaključci koje je objavio magazin "Current Direction in Psychological Science". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Najčešće reagujemo na izraze lica osobe koju prvi put vidimo. I tu postoje samo četiri "face" po kojima se o nama sudi. Bebeći izraz, sličnost sa nekim koga već znamo, fitnes i emocionalna sličnost - rekla je.

To su osobe sa bebi fejs izrazom. Imaju krupne oči, okruglo lice, veće čelo. Ovakve osobe deluju dobronamerno i odmah ih tretiramo ljubaznije i sa više nežnosti.

Ako izgledate zdravo, fit ljudi će o vama suditi kao osobi koja je inteligentna i sposobna.

Ako osobi sa kojom se upoznajete ličite na nekoga koga već zna to će biti dominantan utisak o vama. Dakle, ako podsećate na nekog ko je simpatičan, bićete simpatični po automatizmu.

Ako imate blag osmeh, zračite pozitivnim izrazom to je dobar znak i vaša prednost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.