Da li upijate negativnu energiju od drugih: 8 načina da se očistite od loših emocija!

Izvor: Kurir, 23.Jan.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li upijate negativnu energiju od drugih: 8 načina da se očistite od loših emocija!

Preterano empatična osoba saoseća sa drugima znatno više nego što je u granicama proseka, ali saosećanje, ma koliko u osnovi bilo dobro, može da pokaže i drugo lice

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil

Sposobnost za empatiju omogućava nam da bolje razumemo druge, ali i da ih lakše "čitamo" i osetimo njihovu energiju. Ta sposobnost nam pomaže da život doživimo i iz neke druge perspektive osim svoje. Ipak, ovo je osobina koja može da bude i štetna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pa je važno da znate kako da ne budete podložni tuđim emocijama i energijama.

Većina ljudi voli da bude u društvu empatičnih, jer se uz njih osećamo viđeno, priznato i prihvaćeno, osećamo da je s nama sve kako treba, da smo dobri takvi kakvi jesmo. Međutim, ako prelazi granice normalnog saosećanja s drugim ljudskim bićima, ova osobina može da bude izvor velikih poteškoća. Tuđa nevolja može da nas potpuno blokira, a često nismo u poziciji da reagujemo i da popravimo situaciju koja nas je uznemirila. Zato je važno da postavite granicu između sebe i drugih i da prepoznate kada zdravo razumevanje i prihvatanje tuđih osećanja postaje naš problem.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.