Da li su psi zaista uvek gladni?

Izvor: B92, 08.Dec.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su psi zaista uvek gladni?

Ljubimci se ponekad čine kao ’vreće bez dna’ – tek što šte nahranili svojeg psa, vratiće se za sto za kojim jedete i moliti vas da mu date malo hrane. Jesu li psi zaista toliko gladni?

Prema navodima sajta petfinder.com, preci pasa bili su lešinari koji su jeli kad god im se za to ukaže prilika jer nisu znali kada će se domoći sledećeg obroka. Oni bi pojeli onoliko hrane koliko može da im stane u želudac, a po potrebi bi se i prejedali.

Stvari su, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugačije u današnje vreme, tako da nikako nije poželjno previše hraniti psa. Pas će svakako moliti, ali to nikako ne znači da je i dalje gladan, pa nemojte nasedati na takvo ponašanje jer je urođeno.

Ipak, ukoliko ima naviku da napolju žvaće stvari koje bi mogle da budu opasne po njegovo zdravlje, ponesite neku poslasticu kojom ćete zavarati ljubimca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.