Da li su lekari poštovali protokole u slučaju Amfilohija?

Izvor: B92, 08.Okt.2020, 09:36

Da li su lekari poštovali protokole u slučaju Amfilohija?

Podgorica -- Kako pišu "Vijesti", lekari koji su prvi pregledali mitropolita Amfilohija nisu smeli da dopuste da on odbije testiranje ako su simptomi ukazivali na kovid-19.

Policija je juče saslušala direktorku cetinjske bolnice "Danilo I", Sonju Radojičić i medicinsko osoblje te zdravstvene ustanove koje je sprovodilo procedure nakon prošlonedeljnog pregleda mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Inspektori navodno proveravaju da li su sve procedure sprovedene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa merama Instituta za javno zdravlje.

Njihove izjave navodno su dostavljene tužilaštvu, koje će utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti.

Radojičić juče nije odgovarala na pozive i poruke “Vijesti”, kako bi objasnila da li su ona i njene kolege saslušani.

"Vijesti" podsežaju daje iz cetinjske bolnice pre nekoliko dana saopšteno da je mitropolit Amfilohije tada odbio da se testira na koronavirus, smatrajući da za tim nema potrebe, a nakon pregleda cetinjski lekari saopštili su da ima bronhitis.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da lekari nisu smeli dopustiti da pacijent odbije testiranje ako su simptomi ukazivali da je zaražen virusom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.