Da li ste očekivali ovo? Poznato šta nas čeka do kraja meseca

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 14:02

Da li ste očekivali ovo? Poznato šta nas čeka do kraja meseca

U Srbiji će narednih dana temperature će biti za 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine.

Iako je do početka proleća ostalo nešto manje od mesec dana, može se reći da je u našoj zemlji proleće već uveliko počelo.

Srbija će do kraja ovog meseca i početkom marta i dalje biti pod uticajem ciklonske aktivnosti sa Atlantika i Mediterana, što će uslovljavati južna strujanja i dotok tople vazdušne mase sa Mediterana i sa severa Afrike, a istovremeno će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višim slojevima atmosfere stizati i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se u danima i u predelima sa kišom očekuje prljava kiša, što se može videti uglavnom na vozilima.

Reč je o prirodnoj pojavi, uobičajenoj pri aktuelnoj sinoptičkoj situaciji.

Dakle, nakon toplog februra i mart će započeti u znaku veoma toplog vremena, a prema trenutnim prognozama ne očekuje značajnije zahlađenje.

Ozbiljan nedostatak snega i dalje se očekuje i na višim planinama, tako da će snežnog pokrivača biti samo iznad 1600 metara nadmorske visine, visine 10 do 15 centimetara.

Kopaonik danas meri 18 cm i reč je o jednoj od najlošijih sezona kada je sneg u pitanju poslednjih godina.

Niže planine, poput Zlatibora i drugih visine od 1000 do 1500 metara ovog februara skoro i da nisu imale sneg i snežni pokrivač ili tek u svega par kratkotrajnih navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.