Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste čuli za fobiju od Rusije?

Nemačka policija saopštila je danas da su u gradu Kelhajmu uhapsili muškarca, koji je u "porodičnom bunkeru" nagomilao naoružanje i municiju strahujući od napada Rusije.

Muškarac (59) je izgradio sklonište, proširujući podrum porodične kuće u Kelhajmu u pokrajini Bavarskoj.

U policijskom saopštenju navodi se da su zaplenjena dva mitraljeza, 80 pušaka, 60 pištolja, 20.000 metaka i 40 kilograma materijala za proizvodnju eksploziva.

"On se bojao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pretnje koju predstavlja velika istočnoevropska sila. Bojao se Rusije. Ne znamo kada je počeo sa gradnjom, ali je sve učinio sam", rekao je policijski zvaničnik francuskoj novinskoj agenciji "Frans pres".

Uhapšeni je uskladištio hranu i izgradio podzemni sistem ventilacije i preradu vode.

Nema dokaza da je uhapšeni mentalno oboleo ili da ima ekstremne političke stavove. Uhapšen je prema optužbama za nelegalno posedovanje naoružanja i eksploziva.

Policija ističe da im je bilo potrebno tri dana da uđu i istraže veliko podzemno sklonište i arsenal naoružanja, a morali su da koriste i brojne aparate da bi probili zidove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.