Da li smo spremni za prvi sneg?

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li smo spremni za prvi sneg?

Beograd -- Za prvi radni dan predstojeće nedelje meteorolozi najavljuju sneg. Zbog toga će večeras zimska služba Beograd puta podići pripravnost na prvi stepen.

Članovi privremene uprave glavnog grada danas su obišli bazu tog komunalnog preduzeća kako bi se uverili da su i ljudi i mehanizaciji spremni za predstojeće izazove.

U kontroli četiri člana privremenog organa. Jedino je nedostajala Tatjana Pašić koja je, kako pojašnjava Siniša Mali, bila sprečena da dođe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uz Beograd put, sastanku su prisustvovali i predstavnici Zelenila, Parking servisa, Čistoće.

"Zahtevali smo hitan sastanak sa predstavnicima svih komunalnih preduzeća kako bi videli da li su i u kom stepenu spremni za sneg koji nas očekuje i generalno za nastupajuću sezonu. Ideja nam je bila da vidimo sa kojim resursima preduzeća raspolažu, da li su ili nisu spremna. Problemi su veliki", kaže Siniša Mali, predsednik Privremenog organa Beograda.

A među njima jedan od najvećih problema je to, što kako kaže Mali, postoje veliki dugovi grada prema komunalnim preduzećima.

"Moramo da nadomestimo taj manjak sredstava. Mi u naredna dva dana moramo da imamo jasnu viziju, ideju kako ćemo da uradimo rebalans budžeta do kraja godine. Nedostajuća sredstava, ne samo za Beograd put, već i za sekretarijate i preuzete obaveze iz prethodnog perioda su između pet i 6 milijardi dinara. To su nedostajuća sredstva. Izvesno je da taj rebalans mora da se uradi, a način na koji ćemo pokriti ta sredstva utvrdićemo u narednih dan ili dva", rekao je Mali.

U Beograd putu ponovljaju da su dugovi doveli do problema u funkcionisanju, ali da će u skladu sa mogućnošću ljudstva i mehanizacije odgovoriti svm zahtevima.

"Zimska služba je primila nalog gospodina predsednika i kreće da radi po operativnom planu koji je na svu sreću usvojen. On je mnogo preciznije definisan nego prethodnih godina. Verujemo da ćemo uspeti da ispunimo sve zadatke i sva očekivanja", kazao je Zoran Aleksić, v.d. direktora JKP Beograd put.

Aleksić kaže da su obezbeđene dovoljne količine goriva, soli, ali delova. Naglašava da je i ljudstvo spremno i da će glavni grad, bar u ovom prvom udaru snega normalno funkcionisati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.