Da li smo sami u svemiru?: Šokantna otkrića iz Čerčilovog izgubljenog eseja

Izvor: Blic, 16.Feb.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da li smo sami u svemiru?": Šokantna otkrića iz Čerčilovog izgubljenog eseja

U novootrkivenom izgubljenom eseju Vinstona Čerčila iz vremena dok je svet stajao na ivici Drugog svetskog rata, otkriveno je da je nekadašnji britanski premijer razmišljao o mogućnosti vanzemaljskog života.

Jedanaest strana eseja pod nazivom "Da li smo sami u svemiru?" je napisan uoči Drugog svetskog rata 1939. godine, a ažuriran tokom pedesetih godina, ali je ostao neotkriven u Nacionalnom Čerčilovom muzeju sve do nedavno.

Britanski ratni lider, koji je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nobelovu nagradu za književnost 1953. godine, bio je zagovornik nauke, a to se vidi u eseju koji ima neobična predviđanja i razmatra mogućnost vanzemaljskog života.

On je pisao o mogućnosti postojanja egzoplaneta decenijama pre nego što su otkrivene, a predvideo je i da će ljudi da putuju na Mesec, piše "Russia today".

Ovaj članak je otkrio Timoti Rajli, direktor muzeja, a bio je pravovremeno namenjen za objavljivanje.

Čerčil je takoše napisao da planeta može da zadržava svoju atmosferu, objašanjavajući da što je topliji gas, njegovi molekuli se brže kreću i mogu lakše da pobegnu.

Britanski primijer je zaključio da je moguć život na Marsu ili Veneri.

"Jednog dana, čak u ne tako dalekoj budućnosti, možda će biti moguće putovati na Mars ili Veneru".

Čerčil je takođe smatrao da Sunce nije jedina zvezda sa "porodicom planeta" oko sebe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Da li smo sami u svemiru: Otkriveni Čerčilovi spisi, svet se još više zapitao!

Izvor: BKTV News, 16.Feb.2017

U novootrkivenom izgubljenom eseju Vinstona Čerčila iz vremena neposredno pre Drugog svetskog rata, otkriveno je da je velii državnik razmišljao o mogućnosti vanzemaljskog života...Jedanaest strana eseja pod nazivom "Da li smo sami u svemiru?" je napisan uoči Drugog svetskog rata 1939. godine,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.