Da li počinje Bregzit - odbrojavanje? Irska poručuje Britancima da ne kalkulišu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li počinje Bregzit - odbrojavanje? Irska poručuje Britancima da ne kalkulišu! (VIDEO)

Sporazum o povlačenju čeka da bude korigovan

Irski šef diplomatije Sajmon Kovni tvrdi kako Britanci nemaju adekvatne ili kredibilne mere zaštite za Irsku u svojoj ponudi za izlazak iz Evropske unije, dodajući da, ako je drugačije "hajde da to čujemo"

- Ne postoji zemlja koja više želi dogovor od Irske - kaže irski ministar ino-poslova - Ali dogovor bi morao biti baziran na Sporazumu o povlačenju i treba da bude deo njega.

Zvanični London je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako će se pregovori Britanije sa Evropskom unijom održavati sledećeg meseca dva puta nedeljno kako bi se prepravio sporazum, koji je do sada premijer Boris Džonson nekoliko puta odbacivao. Rok za izlazak je 31. oktobar.

Džonson je do sada uzastopno ponavljao kako Kraljevina tada izlazi, sa ili bez usaglašenog sporazuma. Takav scenario ostavio bi otvorenu granicu između Irske i Severne Irske, a pronalazak rešenja je preduslov da bi Sporazum bio ratifikovan u Parlamentu.

- Nije to tako jednostavno, kaže irski ministar Kovni - da mi sada prevaziđemo zastoj kako bi on bio rešen u nekim budućim pregovorima, a bez ijednog kredibilnog plana na koji način ćemo to da izvedemo. To ne bi moglo tako ići!

Britanski sekretar za transport, Grant Šeps negira da nemaju alternativu i da je Britanska vlada propustila da ponudi rešenje, "to jednostavno nije tačno" - kaže.

- Mi nudimo alternativu -kaže i nije tačno njihovo insistiranje kako "mi ne nudimo ideje" - Mi to činimo!

Evropska unija izaražava zabrinutost zbog povećanog rizika od Bregzita bez dogovora nakon što Džonsonova vlada zvanično suspenduje Parlament samo dvije sedmice pred krajnji rok za Bregzit.

Britanski ministar inostranih poslova, Dominik Rab kaže kako su tvrdnje da takav manevar izlazi izvan ustavnih okvira Kraljevine - jednostavno "glupost"

BONUS VIDEO:POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.