Da li ovako treba da izgledaju automobili budućnosti

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ovako treba da izgledaju automobili budućnosti

Futuristički dizajn prate inovativna rešenja za prečišćavanje vazduha, udobna, ali i otporna sedišta, šasije otporne na ogrebotine i savremene setove baterija.

Foto: promo/BASF

Mali, gradski i, naravno, električni.

Ovim rečima bismo u najkraćem mogli da opišemo prototipove vozila koja su nedavno predstavile kompanija BASF i Centar za istraživanje i razvoj Guandžo Automobil Grupa (GAC).

Iako su ovi modeli dizajnirani po ukusu kineskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vozača, lako se može desiti da se oni nađu i u drugim zemljama.

Osim što su sva tri prototipa dizajnirana futuristički, zajedničko im da imaju električni pogon i dva sedišta. Ipak, svaki od modela ima neke svoje osobenosti.

Foto: promo/BASF

"2US" je namenjen starijim vozačima sa jedinstvenim sedištem koje ima rotirajuću bazu. Sedište pomaže starijim vozačima i putnicima da lakše ulaze i izlaze iz automobila. Plastični delovi je napravljeni od BASF-ovih materijala i omogućavaju lako rotiranje mehanizma, koji se može rotirati za 90 stepeni horizontalno unutar i izvan automobilske kabine.

Foto: promo/BASF

Fokus modela "2U" su žene, koje će moći da prilagode automobil svom stilu. Ovaj automobil ima jedinstveno sedište sa prozirnim delovima, a površina suvozačevog sedišta nalik krznu nastala je zahvaljujući posebnoj vrsti štampe.

Foto: promo/BASF

"2ALL" je sadrži nekoliko dizajniranih elemenata koji zadovoljavaju potrebe deljenja automobila, uključujući lako upravljanje i jeftino održavanje. Tako je prednji branik napravljen od materijala otpornih protiv ogrebotina, dok su naslon sedišta i tapacirung napravljeni su pene koja savršeno sjedinjuje udobnost i robusnost. Na taj način, ovaj model će preživeti svakodnevnu eksploataciju.



Izvor: YouTube/BASF

Kako se vama sviđaju ove a la "smart" ideje? Pišite nam u komentarima

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.