Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je vaš računar zaražen?

Vaš računar se ponaša čudno, usporio je, uobičajne operacije izvršava izuzetno dugo, aplikacije su vam iznenada prestale sa radom, tokom rada računar se iznenada restartuje ili jednostavno zablokira.

Ukoliko imate neki od navedenih problema vaš računar je vjerovatno zaražen malicioznim softverom.

Ako uočimo povećano zauzeće procesora, povećan protok mrežnog saobraćaja ili povećano zauzeće RAM memorije u Task Manageru (CTRL+ALT+DEL) pretpostavka je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je računar zaražen malicioznim kodom.

U ovom slučaju u pozadini se izvršavaju nepoznati, neuobičajni procesi koji nisu pokrenuti od strane korisnika niti su dio operativnog sistema ili instaliranih aplikacija.

Postoje i druge mogućnosti. Moguće je da koristite veliki broj aplikacija u pozadini, ili nemate dovoljno RAM memorije. Prostor na disku vam je popunjen ili su vaš disk i ram memorija oštećeni. Neka od hardverskih komponenti je u kvaru.

Potrebno je detaljno pregledati sve hardverske komponente računara. Ako ništa od navedenog nije tačno, vaš računar je inficiran malwareom.

(blog.teleklik.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.