Da li je pronađen Ratko Makarić ?

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 02.Jul.2010, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je pronađen Ratko Makarić ?

 

U šumi u selu Vučiji Gaj u Potkozarju kod Banjaluke pronađeni su ostaci dječijeg skeleta, a pretpostavlja se da je riječ o Ratku Makariću iz obližnjeg sela Idžani, koji je nestao još 16. jula 2007. godine, prenose mediji u Republici Srpskoj, pozivajući se na izvore u policiji.
Pronađeni su dječija lobanja i drugi ostaci skeleta, a policija je juče pokrenula opširnu pretragu terena i pronašla još neke ljudske kosti koje odgovaraju dječijem uzrastu, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << mediji.

Policajci su pronašli i dečije patike crne boje koje odgovaraju opisu patika koje je Ratko Makarić nosio na dan nestanka.

Dežurni okružni tužilac Tanja Mrđa izjavila je za "Pres RS" da su mještani pronašli dječiju lobanju i da su naknadnom pretragom terena pronađene još neke dječije kosti.

"Ostaci skeleta prebačeni su na Novo groblje u Banjaluci i vještaci sudske medicine tek treba da ih pregledaju. Za sada nemamo nikakvih indicija o eventualnom uzroku smrti ili identitetu, što će biti naknadno utvrđeno. Tek kada patolozi pregledaju ostatke odlučićemo o daljim koracima u istrazi, jer od njihovog nalaza zavisi koja bi sve vještačenja trebalo da budu urađena i da li će biti zatražena DNK analiza da bi se potvrdio identitet", rekla je Mrđa.

Četvorogodišnji Ratko Makarić iz Idžana u Potkozarju nestao je 16. jula 2007, a dječaku se izgubio svaki trag u selu Josipovići, kada je sa stricem otišao da napoji stoku na potoku.

Poslije Ratkovog nestanka, policija, mještani, vatrogasci, predstavnici Civilne zaštite, lovačkih udruženja i dobrovoljci pokrenuli su najveću potragu u banjalučkom kraju.

Intenzivna pretraga terena trajala je nekoliko nedjelja, a bili su uključeni i helikopteri MUP-a RS i Eufora. Pomoć su pružili i pripadnici hrvatske Gorske službe sa specijalno istreniranim psima, ali dječak nije pronađen.

(izvor:Srna)

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.