Da li je moguće: Smanjuju im plate, poslanici se ne bune

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je moguće: Smanjuju im plate, poslanici se ne bune

Poslanici u Skupštini Srbije ne bune se zbog smanjenja plata koje će usledititi sa primenom vladinih mera štednje, ali predstavnici opozicije smatraju da to nisu prave mere koje mogu da poprave ekonomsku situaciju i poboljšaju život građana.

Poslanička plata je 75.000 dinara  

 

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da poslaničku platu daje u humanitarne svrhe i da za njega niko ne mora da brine i da je u stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se snađe.

 

"Ja ću biti sposoban da preživim, a dužan sam da se staram o svojoj porodici i o svojim roditeljima. Vrlo dobro znam koliko je težak život u ovoj zemlji i nikad nisam bio sebičan, ali mislim da je to jeftina demagogija", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

 

Jovanović je najavu Vlade da će biti smanjene plate u javnom sektoru nazvao "demagogijom" i ocenio da umanjenje poslaničkih plata neće pomoći državi.

 

Funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da ima mnogo važnijih i za građane težih mera.

 

"Smanjenje poslaničkih plata je potpuno nevažno u trenutku kada se povećava stopa PDV-a na osnovne namirnice", kazao je Stefanović.

 

Poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao je da mu nije žao onih kojih će morati da se odreknu luksuza, da bi drugima bilo bolje.

 

Jedna od Vladinih novih mera za uštedu u javnom sektoru je smanjenje plata iznad 60.000 dinara za 20 odsto, na iznos preko te granice, a zarade veće od 100.000 dinara biće umanjene po stopi od 25 odsto. Poslanička plata je oko 75 000 dinara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Poslanici se ne bune zbog smanjenja plata

Izvor: Akter, 09.Okt.2013

Poslanici u Skupštini Srbije ne bune se zbog smanjenja plata koje će usledititi sa primenom vladinih mera štednje, ali predstavnici opozicije smatraju da to nisu prave mere koje mogu da poprave ekonomsku situaciju i poboljšaju život gradjana.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.