Da li je bolji muški ili ženski orgazam?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2016, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je bolji muški ili ženski orgazam?

Na osnovu istraživanja koje je sproveo časopis "Kosmopoliten", dokazano je da je muškarcima mnogo bolje u krevetu kada dostignu vrhunac. Međutim, postavlja se pitanje koji bi pol "pobedio" ukoliko se gleda kvalitet, a ne kvantitet.

Što se tiče dužine orgazma, on kod muškaraca traje između tri sekunde i 10 sekundi, dok kod žena može da traje i preko 20 sekundi.

Učestalost orgazama takođe se može povezati sa seksualnom orijentacijom, barem ukoliko ste žensko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Dok biseksualni muškarci i homoseksualci imaju u proseku isti broj orgazama kao i njihove heteroseksualne "kolege", lezbijke i biseksualne žene doživljavaju čak 12 odsto više orgazama od heteroseksualnih žena.

To se možda može povezati i dužinom trajanja odnosa. Odnos lezbijskih parova traje u proseku oko 30 do 40 minuta, u poređenju s heteroseksualnim parovima čiji odnos traje između 15 i 30 minuta.

Zanimljivo je i to da je moždana aktivnost kod muškaraca i žena tokom orgazma veoma slična, uprkos činjenici da se obrasci koji se odnose na uzbuđenje razlikuju kod polova.

Pored toga, i muškarci i žene oslobađaju hormon umora i spavanja prolaktin posle orgazma, a on se oslobađa u četiri puta većoj količini posle seksa s partnerom nego nakon masturbacije.

Što se jačine orgazma tiče, on zavisi od osobe do osobe. Najbolji način da se njegov intenzitet poveća jeste da pojedinac upozna svoje telo, potrebe i emocije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.