Da li igrate Ingress?

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li igrate Ingress?

Ako je vaš odgovor potvrdan, pročitajte šta se je desilo igračima ove igre.

Google-ov ogranak za video igre, izvinio se nakon što je igrače popularne igre poslao u nacistički koncentracioni logor kao deo igre, tj. zadatka.

U igri Ingress, Niantic Labs-a koji je u vlasništvu Google-a, korisnici šalju stvarne lokacije kako bi se priključili, a kada im se odobri pristup, onda se oni bore za kontrolu te lokacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ove lokacije uključile su nacističke logore i spomen obeležja u Nemačkoj i Poljskoj, navodi nemačiki list Die Zeit.

Kompanija je rekla Die Zeit listu da su lokacije dodate u igru zato što su od „bitnog istorijskog značaja.“ Neke od lokacija su još uvek aktivne, a „portali“ su bili u Aušvicu, Dahau-u, Buhenvaldu, zajedno sa još nekoliko koncentracionih logora, prenosi The Independent.

„Svi ovde smo potpuno užasnuti“ izjavio je Gunter Morsch, šef Sachsenhausen Memorial-a koji stoji na lokaciji kampa gde je 30 hiljada ljudi poginulo. „Ovo definitivno nije mesto za video igre.“

U izjavi Associated Press-u, koju je dao osnivač kompanije John Hanke, rekao je da počeo da sklanja lokacije iz igre. „Izvinjavamo se što je do ovoga došlo“ rekao je Hanke.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.