Da li epidemija koronavirusom može prerasti u pandemiju? Ministar: Postoji verovatan rizik

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li epidemija koronavirusom može prerasti u pandemiju? Ministar: Postoji verovatan rizik

Pariz -- Francuski ministar zdravlja Olivie Vera upozorio da postoji "verodostojan rizik" da se epidemija koronavirusa pretvori u pandemiju.

"Ovo je i radna pretpostavka i verodostojan rizik", rekao je Vera za radio Frans Info, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da epidemija koronavirusa preraste u pandemiju, prenosi Rojters.

On je dodao da je Francuska spremna da se nosi sa svim mogućnostima i da je njen zdravstveni sistem dovoljno jak i dobro opremljen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa porastao je na 1.873, a medju njima je i direktor bolnice u Vuhanu neurohirurg Liu Ziming, saopštila je danas Zdravstvena komisija Vuhana.

Broj preminulih van Kine je pet, dok je zaraženo oko 73.000 osoba širom sveta, prenosi CNN.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.