Da li će se Tepić, Lazović i Grbović u Evropskom parlamentu ponašati kao danas prema naučniku Radenoviću?

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 18:43

"Da li će se Tepić, Lazović i Grbović u Evropskom parlamentu ponašati kao danas prema naučniku Radenoviću?"

Predsednica Vlade Ana Brnabić upitala je danas lidere opozcije da li će se prekosutra u EP ponašati kao što su se danas prema Stojanu Radenoviću.

Brnabić je upitala lidere opozcije da li će se prekosutra u Evropskom parlamentu ponašati prema Violi von Kramon kao što su se danas ponašali u srpskom parlamentu prema jednom od naših najboljih naučnika.

Ona je gostujući na televiziji Informer naglasila da su rezolucije Evropskog parlamenta, u ovom sazivu, uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usmerene protiv Srbije i da se u njima Kosovo i Metohija naziva državom, suprotno međunarodnom pravu.

"Pitanje koje je važno za čitav naš narod, ma gde živeo. Kada naša opozicija bude prekosutra u Evropskom parlamentu, gde su ih Viola Fon Kramon, Picula, Šider, Josip Juratović i ostali pozvali da prisustvuju tom velikom činu usvajanju rezolucije protiv Srbije, još jedne rezolucije koja krši međunarodno pravo, da li će se ponašati isto kao u srpskom parlamentu? Mislim da su dužni da to odgovore građanima Srbije. Da li će oni zviždati onim evroparlamentarcima koji referišu, kada pričaju o našoj autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji kao o Republici Kosovo, ili će im ukazati poštovanje? Videćete da će im ukazati poštovanje. Da li će se Tepić, Grbović i Lazović prema Violi von kramom, Piculi, Grošelju i ostalima ponašati kao što su se danas ponašali prema profesoru Stojanu Radenoviću, koji je proslavio našu zemlju?“, pitala je Brnabić.

"Prosefor Radenović je mnogo učinio za Srbiju. On je jedan od 100 najuticajnijih matematičara na svetu, zahvlajujući njemu je Beogradski univerzitet bio među 300 najboljih na Šangajskoj listi. Oni su tom čoveku zviždali. Hoće li pretiti Violi fon Kramon, hoće li psovati Šidera i Grošelja, kao što je to danas u našem parlamentu radio Dragan Đilas? Ili će da pokažu najdublje poštovanje prema ljudima koji su tu da zagovaraju državnost takozvane Republike Kosovo i koje traže sankcije Srbiji zato što je glasala protiv članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, koji traže izolaciju Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji? Mislim da je to pravo pitanje na koje opozicija duguje odgovor srpskom narodu“, poručila je Brnabić.

Premijerka je podsetila da ovaj saziv Evropskog parlamenta, uvek kada priča o Kosovu i Metohiji, navodi ga bez zvezdice što su obavezni po međunarodnom pravu.

"Evropski parlament u ovom sazivu našu pokrajinu nazivaju Republikom Kosovo, navode ga bez zvezdice, što su evropske institucije dužne da rade, da ukažu na rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija. To su partneri naše opozicije u Evropskom parlamentu preko koje guraju ovu rezoluciju, još jednu u nizu protiv Srbije. Ranijim rezolucijama EP Srbija i Aleksandar Vučić se kritikuju što krše ustavni poredak takozvane Republike Kosovo. Jel se za to bore Tepić, Lazović i Grbović?“ upitala je predsednica Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.