Da li će ova narukvica zameniti miša?

Izvor: B92, 15.Jul.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će ova narukvica zameniti miša?

Startup kompanija Thalmic Labs planira da lansira Myo, narukvicu koja omogućava da upravljate računarom na vrlo specifičan način.

Senzori u ovom uređaju mere električnu aktivnost pokreta ruke i prepoznaju koju komandu dajete računaru.

Narukvica bi trebalo da radi uz Windows, Mac, iOS i Android uređaje, a u pretprodaji košta 149 dolara. Kompanija planira da je isporučuje u septembru.

Iako tehnologija praćenja pokreta nije ništa novo, ono što Myo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlikuje od, recimo, Microsoft Kinecta, je to što vam nije potrebna kamera za praćenje pokreta.

Na sajtu Thalmic Labs piše da će uskoro biti objavljena i čitava lista kompatibilnih aplikacija i programa.

"Gradimo budućnost interakcije čoveka i računara i oduševljeni smo zbog načina na koji će nam kompjuterski interfejs oblikovati život", rekao je predstavnik Thalmic-a za odnose s javnošću.

"Za nas, Myo narukvica je prvi korak na dugoj stazi u tom pravcu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li će ova narukvica zameniti miša?

Izvor: B92, 15.Jul.2014

Startup kompanija Thalmic Labs planira da lansira Myo, narukvicu koja omogućava da upravljate računarom na vrlo specifičan način...Senzori u ovom uređaju mere električnu aktivnost pokreta ruke i prepoznaju koju komandu dajete računaru...Narukvica bi trebalo da radi uz Windows, Mac, iOS i Android...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.