Da li će koronavirus odložiti i trke Formule 1?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će koronavirus odložiti i trke Formule 1?

Tri uvodne trke u novoj sezoni Formule 1 mogle bi da budu otkazane zbog epidemije koronavirusa, prenosi britanski Gardijan.

Kako navodi ovaj list, postoji velika mogućnost da se trke u Australiji (15. mart), Bahreinu (22. mart) i Vijetnamu (5. april) odlože zbog virusa koji velikom brzinom zahvata sve veći deo sveta.

Izvršni direktor trke u Australiji Endrju Vestkot izjavio je da će organizatori pratiti preporuke ministarstva zdravlja i da će na osnovu toga doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluku.

"To je mnogo veće pitanje od nas i Formule 1. Vodićemo se procenama lekara i Vlade Australije. Oni će proceniti rizik, pa ćemo u skladu sa tim i doneti odluku", rekao je Vestkot.

Prethodno je trka za Veliku nagradu Kine, koja je bila planirana za 19. april, otkazana zbog koronavirusa, dok su organizatori trke u Vijetnamu pre nekoliko dana saopštili da će se ona voziti 5. aprila, kako je i planirano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.