Da li će iranski nuklearni program biti pod kontrolom?

Izvor: B92, 12.Jun.2021, 18:38

Da li će iranski nuklearni program biti pod kontrolom?

Beč -- Pregovori između Irana i vodećih svetskih sila nastavljeni su u Beču, u cilju postizanja dogovora kojim bi se iranski nuklearni program stavio pod kontrolu.

Visoke diplomate iz Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i Velike Britanije treba danas da se sastanu u hotelu u glavnom gradu Austrije da bi raspravljali o ovom pitanju, nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa napustila sporazum 2018. godine.

Ruski predstavnik Mihail Uljanov je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo u tvitu da će razgovori omogućiti učesnicima da razmene pogleda o tome kako da urede dalji tok pregovora sa ciljem da se sve završi uspešno i brzo.

SAD nisu formalno deo sastanaka koji su pokrenuti u Beču ranije ove godine.

Međutim, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena nagovestila je da je voljna da se vrati u nuklearni sporazum pod uslovima pod kojim bi SAD ublažile sankcije, koji podrazumevaju da se Iran obaveže da poštuje obaveze o ograničenju svoje nuklearne aktivnosti predviđene sporazumom iz 2015. godine, navodi Asošijejted pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.