Da li će biti prepreka za humanitarnu pomoć Gazi? Makron sa al-Sisijem, pomenuli su i DUPLE STANDARDE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2023, 19:21

Da li će biti prepreka za humanitarnu pomoć Gazi? Makron sa al-Sisijem, pomenuli su i DUPLE STANDARDE

Makron sa Sisijem: Humanitarna pomoć mora da uđe u Gazu bez prepreka

Humanitarna pomoć mora da uđe u Gazu bez prepreka, izjavio je danas u Kairu predsednik Francuske Emanuel Makron, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al-Sisijem.

Makron je rekao da je neophodno obezbediti zalihe goriva za bolnice, navodeći da će uskoro stići brod francuske mornarice da bi pomogao u pružanju podrške bolnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Gazi i da će stići avion u Egipat sa ključnim potrepštinama, preneo je Rojters.

On je tokom susreta sa Sisijem potvrdio potrebu da se izbegne regionalna eskalacija.

Predsednik Francuske je naglasio i da je čuo poruku od egipatskog predsednika o duplim standardima i naglasio da Francuska ne praktikuje duple standarde.

Sisi je rekao da se složio sa Makronom da radi na obuzdavanju krize u Gazi, slanju pomoći i nastojanju da se spreče druge strane da uđu u sukob.

On je rekao je da predsednik Francuske razumeo da bi svako raseljavanje Palestinaca iz Pojasa Gaze ka egipatskoj teritoriji bilo "izuzetno opasno".

- Osuđujemo sve akcije koje utiču na sve civile i to treba da se reši istim standardima - kazao je Sisi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.