Da li biste se preselili u Rusiju ako znate da im je samo ovolika prosecna plata

Izvor: medio.rs, 09.Jun.2015, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste se preselili u Rusiju ako znate da im je samo ovolika prosecna plata

U Rusiji je u aprilu ove godine ekonomski bilo aktivno 76 miliona ljudi

Prema podacima Federalne službe državne statistike Rusije, prosečna nominalna plata u ukupnoj privredi te zemlje u aprilu je iznosila 32.805 rubalja. U evrima to iznosi 523.

To znači da, primera radi, za jednu prosečnu platu u Rusiji možete kupiti tek dve karte za najbolja mesta na večerašnjem baletu Labudovo jezero u Boljšoj teatru.

OVO SU PROSEČNE PLATE U EVROPI: Uporedite >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << Srbiju sa ostatkom kontinenta (FOTO)

U Rusiji je u aprilu ove godine ekonomski bilo aktivno 76 miliona ljudi. Njih 71,6 miliona bilo zaposleno u ruskoj ekonomiji, a 4,4 miliona ili 5,8 odsto je aktivno tražilo posao.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.