Da li biste probali sladoled od slanine, čvaraka i tečnog azota

Izvor: B92, 25.Avg.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste probali sladoled od slanine, čvaraka i tečnog azota

Kada se tečni azot sipa u smešu - dešava se neverovatna promena.

Da, dobro ste pročitali. Ovakav sladoled spremaju naučnici.

Iako ste možda već probali slane sladolede neobičnih ukusa, možda se i dalje pitate šta će tečni azot u čitavoj priči.

Temperatura tečnog azota je -196 stepeni i kada se doda u smešu - nastaje sladoled.

Pogledajte kako to izgleda u kuhinji biohemičara Luke Mihajlovića i - ne pokušavajte ovo kod kuće.

Pripremila: Katarina Stevanović

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.