Da li Trampova administracija planira da napusti rešenje dve države?

Izvor: B92, 25.Jun.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Trampova administracija planira da napusti "rešenje dve države"?

Njujork -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da je važno da se nastave mirovni napori kako bi se ostvarila vizija dve države, Izraela i Palestine.

Gutereš je naglasio da bi dve države trebalo da postoje rame uz rame u miru i bezbednosti.

Gutereš je to rekao dok se administracija predsednika SAD Donalda Trampa priprema da pokrene u Bahreinu ekonomsku formulu vrednu 50 milijardi dolara za izraelsko-palestinski mir, preneo je Rojters.

Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jasno da li Trampova administracija planira da napusti "rešenje dve države", koje uključuje stvaranje nezavisne palestinske države koja bi postojala rame uz rame sa Izraelom, navela je britanska agencija.

Trampova administracija je stalno odbijala da se obaveže na to držeći u tajnosti političke faze svog mirovnog plana, dodaje agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Guterešš: Nastaviti mirovne napore za viziju dve držžave

Izvor: Blic, 26.Jun.2019, 00:16

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas u Njujorku da je važno da se nastave mirovni napori kako bi se ostvarila vizija dve države, Izraela i Palestine, koje bi postojale rame uz rame u miru i bezbednosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.