DŽORDŽ BUŠ NIJE ČESTITAO TADIĆU

Izvor: Kurir, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽORDŽ BUŠ NIJE ČESTITAO TADIĆU

BEOGRAD - Udruženje srpsko-ruskih klubova “Putin” optužilo je Demokratsku stranku za skandal i licemerje u izbornoj kampanji. Kako su naveli, došlo je do zloupotrebe imena predsednika Rusije Vladimira Putina i njegove rođendanske čestitke Borisu Tadiću koja je prikazana kao izborna podrška. U udruženju “Putin” konstatuju da ostaje nepoznato da li su povodom Tadićevog 50. rođendana čestitke uputili i drugi, na primer predsednik SAD i čelnici EU.

“Ukoliko jesu, izborni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << štab DS duguje nam objašnjenje zašto o tome nisu obavestili javnost. Ukoliko čestitki nije bilo, to najbolje govori kako pomenuti tretiraju i koliko cene kandidata DS koji zagovara evroatlantske integracije”, konstatuje se u reagovanju Udruženja.

U kabinetu predsednika Tadića su nam rekli da je za jubilarni 50. rođendan predsednik pored Putinove dobio i čestitke predsednika zemalja u okruženju, preciznije predsednika Rumunije i Bugarske.

- Predsednik SAD Džordž Buš nije uputio čestitku - rečeno nam je u kabinetu.

Podsetimo da je Tadić 11. septembra 2004. godine, na trogodišnjicu terorističkog napada na “kule bliznakinje” u Njujorku, poslao nadahnuto pismo američkom predsedniku Džordžu Bušu u kojem mu je dao podršku i obećao svaku pomoć u borbi protiv međunarodnog terorizma, i obećao hapšenje generala Ratka Mladića, ako je ovaj u Srbiji. Tadić je pisao kako je toga dana sa košarkašem Sašom Danilovićem otišao u crkvu da zapali “sveću za nevine heroje koji su nestali u aktu besmislenog terora”.

“Zaričem vam se, gospodine predsedniče, na ovu najtužniju godišnjicu, da ću učiniti sve što je u mojoj moći da ojačam snage slobode, tako da svi imaju više mogućnosti da tragaju za svojom srećom u miru i bezbednosti.” Tadić je opisao stradanja hrišćanskog življa na Kosovu i Metohiji od terora albanskih ekstremista i izrazio nadu da će se “orkestriranom nasilju uskratiti nagrada”. SAD su danas glavni zagovornik nezavisnog Kosova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.