DŽONSONU SE OZBILJNO DRMA FOTELJA: Britanski parlament danas glasa o nepoverenju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2022, 09:46

DŽONSONU SE OZBILJNO DRMA FOTELJA: Britanski parlament danas glasa o nepoverenju

Glasanje će se održati večeras između 18 i 20 časova po lokalnom vremenu

Očekuje se da će se britanski premijer Boris Džonson danas suočiti sa glasanjem o nepoverenju u vezi sa njegovom funkcijom na čelu lidera Konzervativne partije. 

, prenosi Sky news.

Posle višemesečnih spekulacija, potvrđeno je da su najmanje 54 poslanika pisali predsedniku "Komiteta 1922" ser Grejemu Brejdiju.

Prime Minister Boris Johnson to face >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vote of confidence today after Conservative MPs call for leadership ballot https://t.co/AsxGXTcOs1

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) June 6, 2022

- U skladu sa pravilima, danas će biti održano glasanje o nepoverenju od 18 do 20 časova. Glasovi će biti prebrojani odmah nakon toga. Saopštenje će biti objavljeno u dogledno vreme - rekao je Brejdi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boris Džonson "preživeo" glasanje o poverenju

Izvor: VOA, 06.Jun.2022

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson preživeo je glasanje o nepoverenju,  i osvojio podršku dovoljno članova svoje Konzervativne partije da ostane na položaju uprkos velikoj pobuni konzervativaca koja je oslabila njegov položaj. Za poverenje u Džonsona je glasalo 211 "torijevaca" dok je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.