DŽIHADISTI VIŠE NEMAJU KUD: Rusi im dišu za vratom, za mesec dana likvidirano više od 50 zloglasnih terorista

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 19:47

DŽIHADISTI VIŠE NEMAJU KUD: Rusi im dišu za vratom, za mesec dana likvidirano više od 50 zloglasnih terorista

Borbeni avioni izveli su najmanje 1.260 vazdušnih udara na ćelije ISIS-a

Više od 50 terorista ISIS-a ubijeno je u centralnoj Siriji tokom proteklih mesec dana u vazdušnim napadima ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS), izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu (SOHR).

Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, ruski ratni avioni izveli su najmanje 1.260 vazdušnih udara na ćelije ISIS-a u centralnoj Siriji.

- Aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SOHR-a dokumentovali su smrt 59 pripadnika ISIS-a i povredu 38 drugih u 1.260 ruskih vazdušnih napada na njihove položaje u sirijskoj pustinji - navodi se u izveštaju SOHR-a.

Većina terorista ubijena je u pustinjama Rake, Deir ez-Zora i Homsa, dok su ostali ubijeni na tromeđi Hama-Alepo-Raka.

Uprkos neizmernom pritisku koji su nametnuli VKS i sirijske vladine snage, teroristi ISIS-a nastavljaju da deluju u različitim delovima centralne Sirije.

Prošle sedmice, teroristi su napravili zasedu za konvoj Sirijske arapske vojske u istočnom Homsu, sukobili su se sa novo raspoređenom vojnom jedinicom na jugu Rake i napali utvrđenje vojske u severnom Deir ez-Zoru.

Situacija u centralnoj Siriji se značajno popravila u poslednja dva meseca. Ipak, potrebni su dodatni napori da se tamo potpuno neutrališe prisustvo ISIS-a.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.