Izvor: B92, 09.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DZAFERI POZVAO LIDERE ALBANSKIH PARTIJA NA HITAN SASTANAK

Predsednik Demokratske partije Albanaca Makedonije Arben Dzaferi pozvao je u cetvrtak lidere politickih partija kosovskih Albanaca i susedne Albanije da odrze hitan sastanak na kome bi zauzeli stav u vezi sa eskalacijom sukoba na granici s Makedonijom. Dzaferi zahteva da sastanak bude odrzan na teritoriji Kosova, najkasnije do ponedeljka, 12. marta, prenose kosovski mediji na albanskom jeziku, javlja Srna.

Lider Demokratske partije Albanaca Arben Dzaferi izjavio je, nakon sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s bugarskim premijerom Ivanom Kostovim u Skoplju u petak da ce radikalne mere makedonske vlade na napade ekstremista uticati na produzavanje napada. "Radikalne akcije nece biti odgovarajuci odgovor ekstremistima, vec ce ih samo hraniti elementima kako bi produzili napade", rekao je Dzaferi novinarima u Skoplju. Prema njegovim recima, trebalo bi da se udruze svi napori na Balkanu da se problemi na makedonsko-jugoslovenskoj granici resavaju demokratskim sredstvima. On je ocenio da se u Makedoniji nece prosiriti napadi naoruzanih Albanaca. "Ne verujem da ce doci do prosirivanja napada, iako neke politicke sile zele da upute signale da postoji takve tendencije. U urbanim delovima Makedonije ljudi su svesni toga", rekao je Dzaferi, prenosi Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.