DVOJAC PREDSEDNIŠTVA BiH IZGUBIO KOMPAS: Srpskim vakcinama spašavali narod, sad pozdravili sramnu crnogorsku rezoluciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 08:45

DVOJAC PREDSEDNIŠTVA BiH IZGUBIO KOMPAS: Srpskim vakcinama spašavali narod, sad "pozdravili" sramnu crnogorsku rezoluciju

Komšić i Džeferović nazvali rezoluciju "civilzacijskim činom"

Bošnjački i hrvatski članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ocenili su usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore kao civilizacijski čin.

Šefik Džaferović je naveo da će potez crnogorskog parlamenta dovesti do neizmernog doprinosa obnovi poverenja i jačanju mira i stabilnosti u regionu.

- Zato pozdravljam ovu odluku Skupštine Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gore i doživljavam je kao iskren i prijateljski čin - poručio je Džaferović.

I hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić pozdravio je usvajanje Rezolucije.

- Smatram to civilizacijskim činom posebno zbog činjenice da se time zabranjuje negiranje genocida. Bosna i Hercegovina i Srbija bi morale učiniti isto - dodao je Komšić.

Skupština Crne Gore usvojila je Predlog Rezolucije o Srebrenici uz podršku poslanika opozicionog DPS-a koji su tako prekinuli bojkot parlamenta.

Srbija je prva država koja je BiH pritekla u pomoć u trenutku kada je zemlja ima najviši broj zaraženih i umrlih u regionu, šaljući u Federaciju BiH, sa većinskim bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom, spasonosne vakcine kojima je započeta vakcinacija u tom entitetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džaferović i Komšić: Odluka Skupštine Crne Gore prijateljski čin, BiH i Srbija da učine isto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2021

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović pozdravili su odluku Skupštine Crne Gore kojom je izglasana Rezolucija o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. "Smatram to civilizacijskim činom posebno zbog činjenice da se time zabranjuje negiranje genocida....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.