DVOGODIŠNJE DETE SE UBILO IZ PIŠTOLJA: Strašna tragedija potresla sve - oglasila se policija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 22:00

DVOGODIŠNJE DETE SE UBILO IZ PIŠTOLJA: Strašna tragedija potresla sve - oglasila se policija (VIDEO)

Dvogodišnje dete iz Mičigena se ubilo kada je, tokom vikenda, slučajno pronašlo neobezbeđeno oružje.

U američkom gradiću Hauelu u saveznoj državi Mičigen ovog vikenda se dogodila užasna tragedija kada je dete staro dve i po godine pronašlo neobezbeđeno oružje i upucalo se.

- Dobili smo prijavu da je dvoipogodišnje dete imalo pristup neobezbeđenom oružuju što je za posledicu imalo slučajno pucanje – navodi se u policijskom izveštaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Dete je odmah prebačeno u lokalnu bolnicu gde je konstantovana smrt.

Dodatni detalji o incidentu, uključujući i to da li su staratelji bili prisutno u vreme nesreće, nadležni nisu želeli da otkrivaju.

Ostalo je i nejasno da li će uslediti podizanje optužnice ili hapšenje.

Pucnjava se dogodila manje od dva meseca nakon što je guverner Mičigena, Grečen Vajtmer, potpisao zakon kojim se svako ko kupuje oružje obavezuje da prođe proveru kao i da vlasnici oružja moraju da obezbede svoje oružje i municiju u prisustvu maloletnih lica. 

- Oružano nasilje je rak rana naše nacije – rekao je tom prilikom Vajtmer.

- Ne moramo da živimo tako i danas pokazujemo i da nećemo.

Sveobuhvatan paket novih propisa donet je svega nekoliko nedelja nakon što je u pucnjavi na Državnom univezitetu Mičigen ubijeno troje, a ranjeno petoro studenata. 

Statistike pokazuju da u SAD postoji gotovo pet miliona dece koja žive u kući sa najmanje jednim neobezbeđenim i napunjenim vatrenim oružjem.

U periodu od 2015. do 2022. godine najmanje 895 dece mlađe od pet godina i predškolaca uspelo je da se dokopa nekog oružja i da puca u sebe ili u nekog drugog ranivši ili ubivši 933 dece.

Statistike pokazuju da najmanje jedno dete svakog dana u godini oružjem rani ili ubije sebe ili drugoga. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.