DVA PSA KANE KORSO NAPALA DEČAKA! Unakazili mu lice, leđa i grudi, dete u teškim mukama, vlasnici tuguju za životinjama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 17:00

DVA PSA KANE KORSO NAPALA DEČAKA! Unakazili mu lice, leđa i grudi, dete u teškim mukama, vlasnici tuguju za životinjama!

Bilo je jezivo

Dečak (12) je unakažen od dva đavolska psa "Cane Corso" dok se igrao u kući kod drugara. Te traume će mu ostati za čitav život. Dvanaestogodišnjaka su napala dva mastifa Cane Corso nakon što su iznenada "poludeli".

Šesnaestomesečne zveri juče su dečaku pocepale lice, leđa i grudi u bašti prijateljeve kuće u Stouku. Hitno je prevezen u bolnicu gde je i dalje u teškom stanju. Jedan lokalac je rekao za "Sun" kako su čuli vrištanje dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su psi jurili za dečakom.

- On je bio u dvorištu i samo se igrao u kući svog prijatelja. Niko nije znao ništa sve dok se nije čuo vrisak i dok se nije videlo kako ga jedan pas ujeda.

- Mama je učinila sve šta treba i odmah je otišla po pomoć. Bila je napolju nakon onoga što se dogodilo dečaku pod njenim nadzorom. Dečakova porodica je razorena. Misle da je nešto moralo naterati pse da napadnu. Dečak je već bio u blizini pasa, on im nije bio nov. Niko ne može da veruje. To je samo tragična nesreća.

Razume se da su se vlasnici izvinili dečakovoj porodici koja ih ne krivi za napad. Kažnjeni su sa 500 funti, a oba psa su ubijena.

Vlasnik je insistirao da životinje nisu opasne i tvrdio je da se "nešto okrenulo prema njima".

- To nisu podle životinje. Nisu bile opasne. To su bili samo normalni psi. Nismo ih vaspitavali da budu nasilni. Odrasli su oko dece. Oni nisu nasilni psi. Izgubili smo dva neverovatna psa. Tugujemo.

Policija i helikopter hitne pomoći hitno su izašli na lice mesta oko 14 sati. Dečaku je ukazana pomoć u kući pre nego što je odveden u bolnicu, dok je muškarac od 20 godina koji je priskočio u pomoć otpušten nakon povrede noge.

- Dvanaestogodišnji dečak ostaje u bolnici i u teškom je stanju. Vlasništvo nad psima dobrovoljno je prebačeno na policiju. Sledeći savet stručnjaka, utvrđeno je da psi nikada nisu mogli biti udomljeni zbog nasilnog čina i da ih treba humano uništiti - rekla je portparolka policije u okrugu Staford, piše The Sun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.