DVA PEČATA ČUVAJU VLAST U KURŠUMLIJI

Izvor: Kurir, 05.Jan.2011, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA PEČATA ČUVAJU VLAST U KURŠUMLIJI

Dve suprotstavljene političke grupe, koje tvrde da imaju većinu, vode bitku oko opštinskog štambilja. Najavljene i prijave zbog zloupotrebe

KURŠUMLIJA - Cirkus i dalje gostuje u SO Kuršumlija, gde se sada koplja lome oko opštinskog pečata.

Juče su funkcioneri opštine koje je izabrala opozicija na čelu sa DS ponovo došli u opštinu zahtevajući da preuzmu vlast. Međutim, posle dva sata razgovora to se nije dogodilo.

Ovog puta glavni razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za nesuglasice bio je taj što je još uvek aktuelni predsednik opštine Goran Bojović (NS), kako tvrde njegovi oponenti, zloupotrebio rešenje o saglasnosti za izradu novog opštinskog pečata koje je donelo Ministarstvo za lokalnu samoupravu, zbog čega je Vesna Jakovljević (DS) najavila podnošenje krivične prijave.

- Predsednik Skupštine opštine Kuršumlija Milomir Stojčić (koga je izabrala opozicija) podneo je zahtev Ministarstvu za lokalnu samoupravu da da saglasnost za izradu novog pečata jer smenjeni funkcioneri ne žele da predaju vlast. Ministarstvo je prihvatilo njegov zahtev, ali je rešenje o saglasnosti za izradu novog pečata stiglo na adresu opštine, odnosno kod smenjenog predsednika Gorana Bojovića (NS). On je zloupotrebio rešenje, koje nije bilo namenjeno njemu, i izradio pečat, pa sada ima dva - kaže Vesna Jakovljević, koju je opozicija pre mesec dana izabrala za predsednicu opštine.

Bojović, međutim, kaže da u rešenju ne stoji ime predsednika Skupštine (obe grupacije imaju po jednog) i da je on samo sproveo rešenje ministarstva.

- Na osnovu rešenja koje smo dobili od ministarstva uradili smo pečat i otisak poslali ministarstvu, kao što je u rešenju traženo. Pošto imamo jedan pečat, drugi nećemo koristiti, ali smo ispoštovali rešenje koje je potpisao ministar Milan Marković - kaže Bojović.

Iako je u Bojovićevim rečima bilo i malo cinizma, očigledno je da i nadležni državni organi pomalo kumuju dvovlašću u Kuršumliji, koje traje već dva meseca.

Zagonetni višak odbornika

Suprotstavljene grupacije DSS, SRS, NS i GG „Pokret za Kuršumliju", odnosno DS, G17 plus i SPS-PUPS održavaju svoje sednice Skupštine i tvrde da imaju po 20 odbornika, iako Skupština ima 37 odbornika. Prvi se pozivaju na rešenja upravnih sudova, a drugi na mišljenja nadležnog ministarstva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.