DVA DRAMATIČNA UPOZORENJA RHMZ! Evo kada danas stiže nova SNAŽNA OLUJA, očekuje nas haos!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 07:54

DVA DRAMATIČNA UPOZORENJA RHMZ! Evo kada danas stiže nova SNAŽNA OLUJA, očekuje nas haos!

Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ) izdao je jutros dva upozorenja, oba su za celu Srbiju - jedno se tiče nevremena, a drugo visokih temperatura

Naime, Srbiju je prekjuče razorila superćelijska oluja koja je rušila sve pred sobom, sada je RHMZ u svojoj vremenskoj prognozi najavio novo nevreme.

- Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata danas i sutra očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

Razvoji će lokalno biti veoma snažni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

- Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju RHMZ.

Danas i sutra (21 - 22.07.) u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 °C. Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju (23.07.), početkom sledeće sedmice (24-26.07.) novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 °C.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.