DVA BRATA MIGRANATA POTCENILA DRINU: Nabujala reka odnela jednog, granična policija se dala u potragu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 21:03

DVA BRATA MIGRANATA POTCENILA DRINU: Nabujala reka odnela jednog, granična policija se dala u potragu

Nestanci ilegalaca sa Bliskog Istoka na Drini su postali učestali

Kod Pavlovića mosta na Drini u Bijeljini u toku je potraga za migrantom koji je pokušao da prepliva reku pri ilegalnom prelasku granice, potvrdio je član gradske Civilne zaštite Ljubiša Lazić.

On kaže da je u ponoć policija obavestila Civilnu zaštitu o nestanku migranta u reci Drini. Lazić je naveo da današnja potraga dva kilometra nizvodno prema ušću Drine u Savu nije dala rezultata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je najavio nastavak potrage u koju su uključeni i Granična policija i pripadnici Policijske uprave Bijeljina. Prema prijavi, trojica migranata su u ilegalnom prelasku granice između Srbije i BiH preplivavali Drinu kod Bijeljine, dvojica su u tome uspela, dok je treći nestao u reci.

Nezvanično, lice za kojim se traga je jedan od dvojice braće u ovoj grupi koja je ilegalno prelazila granicu. Inače, nestanak migranata na Drini je postalo učestalo, nakon što su granice na "Balkanskoj ruti" zatvorene.

Tako mnogi migranti pokušavaju da preplivaju Drinu kako bi nastavili svoj put ka Evropskoj uniji, preko Bosne i Hercegovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.