DUNAVSKA KAPIJA: Ovako će izgledati hotel Jugoslavija

Izvor: Kurir, 01.Feb.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUNAVSKA KAPIJA: Ovako će izgledati hotel Jugoslavija

Novina na projektu su dve kule od po 133 metara. Vrednost investicije je 277 miliona evra

BEOGRAD - Dve kule u Zemunu.

Grčka firma „QS investment“ namerava da u projekat „Dunavska kapija“ uloži oko 277 miliona evra, i to u gradnju hotela „Kempinski“ i modernog stambeno-poslovnog centra na mestu hotela „Jugoslavije“ u Zemunu. Planiran početak gradnje je 2016. godina, a završetak 2019.

Firma „Alpe adrija hoteli“ još >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2008. najavila je gradnju hotela iz lanca „Kempinski“, a grčki investicioni fond „QS investment“ je u dva navrata, 2007. i 2010, kupio po 50 odsto udela, da bi u aprilu 2013. promenjeno ime u „Denjub riversajd“.

Profesionalni ulagači

Rajan Rajačić, predstavnik investitora i suvlasnik firme „Ril holding“, tvrdi da je reč o izuzetno profesionalnim ulagačima, dobro poznatim u svetu nekretnina jer su razvili preko milion kvadratnih metara nekretnina u poslednjih deset godina. Nova kompanija je već prvih dana 2014. predstavila novi koncept pod nazivom „Dunavska kapija“.

- Novina su dve kule od po 133 metara, koje iako impresivne, ipak podsećaju da je ne tako davno upravo spratnost bila glavna prepreka za realizaciju ovog projekta. Tokom rekonstrukcije biće potpuno obnovljena samo glavna hotelska zgrada, dok bi ostali objekti bili srušeni. Nakon rekonstrukcije zgrada neće imati terase, termička efikasnost objekta je na prvom mestu, dok je na arhitektama da to uklope u okolinu - rekao je Rajačić. S novim konceptom projekat je praktično opet na početku.

Konkurs za pola godine

Slike projekta ne predstavljaju konačno rešenje, već samo predlog koncepta. Posle izbora koncepta sledi arhitektonski konkurs, a paralelno s tim izrada plana detaljne regulacije.

- Ukoliko se novi koncept usvoji tokom narednog meseca, konkurs bi mogao da bude raspisan za šest meseci. Investitor je potpuno otvoren za razna arhitektonska kreativna rešenja - ističe Rajačić.

ČINJENICE

Hotel sa 40 rezidencija

- generalni urbanistički plan dozvoljava gradnju 220.000 kvadrata, a sadašnji concept predlaže 137.500

- površina parcele je pet hektara

- hotel će imati i 40 rezidencija i 60 apartmana

- gradnja bi trebalo da traje od 2016. do 2019. godine

- predviđeni su i tržni centar i parking od 80.000 kvadrata

Spratnost ni(je) problem

BIĆE UVAŽENI ZAHTEVI URBANISTA

Ne postoji saglasnost da li treba graditi visoke objekte na ovoj lokaciji, a Rajačić kaže da će biti uvaženi svi prethodni zahtevi urbanista.

- Investitor nije fasciniran soliterima, već je to najcivilizovaniji odgovor na potrebu za povećanjem površine zbog visine investicije i isplativosti celog projekta. Kako bi izgledalo da se 137.500 kvadrata dobije izgradnjom desetak osmospratnica? - upitao je Rajačić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUNAVSKA-KAPIJA-Ovako-ce-izgledati-hotel-Jugoslavija

Izvor: medio.rs, 02.Feb.2014, 01:27

Novina na projektu su dve kule od po 133 metara. Vrednost investicije je 277 miliona evra

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.