DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Narednih dana nas čeka HAOS, evo kakve će biti temperature tokom LETA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 10:45

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Narednih dana nas čeka HAOS, evo kakve će biti temperature tokom LETA

Preko Mađarske i Austrije dolazi nam svežiji vazduh.

Meteorolog Nedeljko Todorović je u jutarnjem programu TV Prva govorio o vremenskim projektima čiji smo svedoci poslednjih dana, ali i o tome kakve nas temperature očekuju ovog leta.

- Pod uticajem ciklona biće dosta pljuskova popodne, uveče i noću, reč je o lokalnim oblacima koji nose veliku količina padavina, a može da bude grada i olujnog vetra, i to sve tokom oba meseca leta, jula i avgusta. Samo je pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koliko će ove nepogode biti česte - rekao je Todorović.

On je pojasnio da će u narednih 7-10 dana temperature biti između 25 i 30 stepeni, i da neće biti tropskih vrućina do sredine jula.

Kako je precizirao, preko Mađarske i Austrije dolazi nam svežiji vazduh, koji donosi oblačnost, a lokalno i velike količine padavina.

- Naglašavam da su ove padavine uglavnom lokalnog karaktera, i da će biti jake. Ljudi ne treba da se plaše, ali treba da se sklone u čvrste objekte i prate informacije, koje ih upozoravaju na ono što dolazi - rekao je on i dodao da će se vreme sa lokalnim nepogodama zadržati do utorka.

Govoreći o prognozi za leto u Srbiji, Todorović je naveo da je glavna karakteristika leta u našem području smena tolpih dana sa promenjivim i kišnim danima, tako da će i ovo leto biti takvo.

- Imaćemo tipično leto, biće i toplih dana, ali i povremenih osveženja, sve ono što je karakteristično za jun, jul, avgust - zaključio je meteorolog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.