DTD Ribarstvo donira 29 miliona za kanal K1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DTD Ribarstvo donira 29 miliona za kanal K1

Kompanija "DTD Ribarstvo" iz Bačkog Jarka doniraće 29 miliona dinara za rekonstrukciju kanala K-1, kako bi se omogućilo navodnjavanje 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u Banatskom Aranđelovu, saopštila je danas Vlada Vojvodine.

U saopštenju sa sednice Vlade se navodi da će ugovor o donaciji biti potpisan sa kompanijom "DTD Ribarstvo" i Javnim vodoprivrednim preduzećem "Vode Vojvodine", koje upravlja ovim kanalom.

Ugovor će u ime Vlade Vojvodine potpisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski.

Kanal K-1 trenutno služi za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i nalazi se na budućoj trasi regionalnog hidrosistema "Banat", čija je izgradnja predviđena republičkom uredbom o utvrđivanju vodoprivredne osnove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hleb T-500 ne sme preći 46 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014

Vlada Srbije donela je danas odluku da maloprodajna cena vekne hleba od brašna "T-500" ne sme preći 46 dinara...Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, ova odluka će važiti do 31. januara naredne godine i doneta je s ciljem da se spreče poremećaji na tržištu, obezbedi maksimalno snabdevanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.