DSS zove na današnji protest

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS zove na današnji protest

Portparol DSS Petar Petković pozvao je građane na današnji protest koji ta partija organizuje zbog prihvatanja predloga teksta sporazuma Beograda i Prištine i ponovio "zahtev DSS da predsednik i premijer Srbije podnesu ostavke".

Petković je na konferenciji za novinare naveo da će protestni skup početi u 15 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega će se uputiti ka Vladi Srbije gde će predati zahteve u kojima traže i da predloženi sporazum bude poništen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da bude raspisan referendum na kome će se građani izjasniti o tom dokumentu.

On je rekao da će protest DSS biti miran i da stranka podržava i miran protest Srpske radikalne stranke, a posebno proteste Srba sa Kosova i Metohije koje će nastaviti "da podržava bez ikakve rezerve"

Na pitanje da li će lider DSS Vojislav Koštunica govoriti na skupu koji SRS danas organizuje, s obzirom na to da ga je zamenik predsednika radikala Nemanja Šarović juče pozvao da se obrati na tom protestu, Petković je odgovorio da će Koštunica govoriti na protestu DSS a da je SRS organizovala "svoj skup".

"Posebno je važno da sada bude što više mirnih skupova na kojima će građani izraziti nezadovoljstvo", kazao je Petković.

(Tanjug/Foto: Beta,arhiva)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.