DSS traži odgovornost Zorane Mihajlović

Izvor: RTS, 07.Avg.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži odgovornost Zorane Mihajlović

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je nedopustivo da, posle svega što se dogodilo sa zemljištem na Zlatiboru, ministarka građevine Zorana Mihajlović, kao najodgovornija ne snosi bilo kakve sankcije, ni krivične, pa čak ni političke.
Krajnje je drsko i bestidno oglašavanje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojim se ističe da su "reakcijom ministarke Mihajlović" poništena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešenja kojima je utvrđeno vlasništvo privatne firme na 2.213 hektara skupocenog državnog zemljišta na Zlatiboru, smatra DSS.U saopštenju DSS-a, koje prenosi Fonet,  ukazuje se da je nezakonito rešenje, kojim je učinjen pokušaj pljačke državne imovine, potpisala ministarka Zorana Mihajlović "i dok je mogla odlučno dokazivala njegovu zakonitost, a tek pod velikim pritiskom javnosti i neosporivim činjenicama je odstupila i priznala grešku".
Tačno je da nisu nastupile štetne posledice po javnu svojinu, ali to je tako samo zbog toga što je pokušaj pljačke otkriven, obnarodovan i time osujećen, ukazuje DSS.
Najmanje što bi se desilo u normalnoj demokratskoj državi jeste smenjivanje Mihajlovićeve sa funkcija u Vladi, a nadležni organi bi se pozabavili pitanjem njene krivične odgovornosti, dodaje DSS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.