Izvor: B92, 17.Mar.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS slogan: Podrži Srbiju

Beograd -- Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio da će slogan te stranke na izborima biti "Podrži Srbiju".

Mladenović je kazao da će DSS voditi kampanju u kojoj je centralna tema očuvanje Kosova, ali i briga o standardu građana. Šef poslaničkog kluba DSS Miloš Aligrudić uveren je da će građani prepoznati da je lista DSS i Nove Srbije jedina koja može da vodi državu u narednom periodu jer se oni zalažu za celovitu Srbiju kao deo EU. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Aligrudić je rekao da se na izborima ne radi o bilo kakvoj izolaciji ili blokovima.

"Ovi izbori su se desili zbog velikog problema. Mi mislimo da će građani poverenje dati našoj koaliciji jer smo mi jedini koji smo pokazali spremnost da preuzmemo odgovornost i da smo u stanju da vodimo državu u narednom periodu", rekao je Aligrudić.

On je naveo da samo integralna Srbija, nepovređenog teritorijalnog integriteta, može biti deo Evropske unije.

Funkcioner DSS i ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo rekao je da se ne može u kampanji baviti samo Kosovom iako je to pitanje svih pitanja.

"Vodićemo računa o standardu građana, ekonomiji", rekao je Bubalo i ocenio da će oni koji plaše narod loše proći na izborima.

Na pitanje kakav rezultat koalicije DSS-NS očekuje, Bubalo je rekao da će se o rezultatima razgovarati posle izbora.

Portparol DSS Andreja Mladenović rekao je da je reagovao na izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića, da u vladi DS Vojislav Koštunica neće biti premijer jer se radi o bivšim koalicionim partnerima.

"Ne može se na taj način obmanjivati javnost i stavljati nešto kao činjenicu. Predsednik države je rekao da smo mi razgovarali sa SRS. To sam demantovao jer takvih razgovora nije bilo", rekao je Mladenović.

On je ocenio da je žalosno da takva vrsta propagande dolazi od predsednika Republike, koji bi trebalo da bude predsednik svih građana, a ne samo lider jedne stranke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za podršku Srbije

Izvor: Večernje novosti, 17.Mar.2008

Podrži Srbiju - biće slogan koalicije DSS-NS na vanrednim parlamentarnim izborima 11. maja - rekao je u ponedeljak "Novostima" Andreja Mladenović, portparol DSS

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.