DSS optužuje pokrajinske funkcionere za sukob interesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS optužuje pokrajinske funkcionere za sukob interesa

NOVI SAD - Portparol Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Vojvodini Milenko Jovanov optužio je danas pokrajinsku vlast da je postala "leglo sukoba interesa", i pozvao poslanike i sekretare da napuste "nagomilane funkcije".

Nijedan pokrajinski funkcioner, bilo da je poslanik ili sekretar, ne može obavljati dve ili više funkcija, a svako ko to krši mora da snosi odgovornost prema odredbama Zakona o antikorupcijskoj agenciji, rekao je Jovanov na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Za primere nezakonitog gomilanja funkcija Jovanov je naveo tridesetak imena poslanika u Skupštini Vojvodine i pokrajinskih sekretara, koji su istovremeno i predsednici opština, gradonačelnici, predsednici upravnih odbora i direktori javnih preduzeća.

Među njima, Jovanov je prozvao i predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, koji je i predsednik upravnih odbora Fonda za kapitalna ulaganja i Fonda za razvoj.

Jovanov je kazao da posebno zabrinjava izjava pokrajinskog sekretara za propise, upravu i nacionalne manjine Tamaša Korheca, koji je "obećao" da će pokrajinski funkcioneri sami sebi određivati jesu li ili ne u sukobu interesa.

"Ako je Vojvodina još uvek Srbija, a to jeste, onda u celoj državi pitanje sukoba interesa mora da bude isto", rekao je Jovanov.

On je zapitao zašto bi Dragan Marković i Veroljub Stevanović, kao gradonačelnici Jagodine i Kragujevca, bili u sukobu interesa ako ostanu i poslanici u Skupštini Srbije, a to ne bili gradonačelnici Novog Sada Igor Pavličić i Inđije Goran Ješić, koji su i poslanici u pokrajinskom parlamentu, kao i još tridesetak poslanika i sekretara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.