Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DSS neće menjati politiku"

Beograd, Kikinda -- Vojislav Koštunica kaže da je DSS bio dosledan u proteklih 15 godina i da ne mora da se izjašnjava o poželjnim koalicionim partnerima

Povodom poziva lidera DS-a Borisa Tadića da se DSS pre izbora izjasni ko joj je kao partner bliži - demokrate ili radikali, Koštunica u intervjuu za Blic rekao da će se o sastavu vlade razgovarati posle izbora.

Na konstataciju da signali iz međunarodne zajednice idu u pravcu formiranja vlade demokratskog bloka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lider Demokratske stranke Srboje je rekao: "Sigurno je da i te kako vodimo računa da ostvarimo cilj naše politike da Srbija nastavi da ide ovim sigurnim putem oporavka i napretka".

Na pitanje kada bi nedostajalo desetak mandata, koga bi izabrao LDP ili G17 plus, Koštunica je rekao: "G17 plus je bio s nama u Vladi, a program i politika DSS-a i LDP-a potpuno su suprotni".

"Neka od istraživanja javnog mnjenja koja nas stavljaju na drugo mesto približnija su istini. Ali, videćemo šta narod kaže. Kada saberete sve stranke iz Vlade, one imaju daleko više od 30 procenata, što je retko za vlade u tranziciji", kazao je Koštunica.

Govoreći o rešavanju statusa Kosovu, Koštunica je rekao da bi svaki Ahtisarijev predlog koji nije saglasan s Poveljom UN bio nelegalan, nelegitiman i ništavan: "Da bi se došlo do održivog rešenja za KiM, potrebno je da poštujemo okvire međunarodnog prava".

"Pokušaj da albanska nacionalna manjina na teritoriji Srbije pravi, pored postojeće, još jednu albansku državu, predstavlja danas najopasniju i najdestruktivniju zamisao u Evropi", rekao je srpski premijer.

Koštunica je rekao da je mnogo urađeno u saradnji s Haškim tribunalom: "Najvažnije je da konačno rešimo haški problem i uradićemo sve što je u našoj moći da to bude što pre. Jer, radi se pre svega o našem interesu".

Bubalo: Koštunica uputio novčanu pomoć ugroženoj porodici

Funkcioner DSS-a Predrag Bubalo danas je, na Badnje veče, uručio 160.000 dinara desetočlanoj porodici Milje Kockar iz Kikinde, kao poklon predsednika DSS-a Vojislava Koštunice.

Bubalo, koji je i ministar privrede, rekao je da su ta sredstva izdvojena od stranačkih para i da ga je juče premijer Koštunica pozvao i zamolio da u njegovo ime uruči novac toj porodici na Badnje veče.

Kockareva se ranije obraćala za pomoć nadležnima, jer je dete ratnog vojnog invalida, ima dva brata invalida i bolesnu decu.

Ona je kao samohrana majka odgajila dva sina od plate poslužitelja, brine i o unučićima, nema dovoljno novca za lekove, a navela je da je zaslužila bar neki manji stan.

Bubalo je rekao da je problem što je Srbija dugo propadali, ali da je činjenica da je svakog dana sve bolje.

"Moramo biti svesni da se posle 15 godina propadanja stanje ne može popraviti preko noći", rekao je Bubalo i čestitao Božić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.