DSS: Vlast da otvori put ka društvenom konsenzusu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlast da otvori put ka društvenom konsenzusu

Demokratska stranka Srbije apelovala je danas na vlast da otvori put postizanju društvenog konsenzusa o najvažnijim državnim pitanjima, a na opoziciju da se, ako to tog preokreta dođe, odazove dijalogu.

Ta stranka je u saopštenju ocenila da svakodnevna razmena uvreda i kleveta stranaka vlasti i opozicije slabe Srbiju i da politiku "dva jarca na brvnu" zameni politika uvažavanja političkih neistomošljenika, razumevanja suprotstavljenih stavova i istinskog, otvorenog dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlasti i opozicije.

"Nije logično da se poziva prištinska vlast na kompromis, a ne čini ništa, naprotiv, da se kompromisi postižu u Srbiji", piše u saopštenju DSS.

Kako se navodi u saopštenju, najbolji put za snažanje države je uspostavljanje dijaloga kroz seriju tematskih okruglih stolova vlasti i opozicije, bez prisustva medija.

"Država ne može da uspešno brani svoje interese dok u njoj vlada atmosfera podela, mržnje i netolerancije. Takva država je slaba, ma koliko da se pravi da je njen lider jak", naveo je DSS.

Kako su oni naveli, osnovna pitanja na koja treba dobiti odgovore odnose se na kosovsku politiku, odnos Srbije prema Evropskoj uniji i funkcionisanje demokratskih institucija, kao i medijskim i izbornim prilikama.

"Besmislene optužbe ko je više u prošlosti grešio, treba da zameni rasprava o tome šta činiti danas, šta su nacionalni i državni interesi i kakvu politiku voditi da se oni ostvare", ocenili su u DSS-u.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.