DSS: Vlada licemerna po pitanju Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlada licemerna po pitanju Kosmeta

Portpalol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da je inicijativa Vlade Srbije da se o Kosovu i Metohiji raspravlja u republičkom parlamentu "licemerna", jer, kako je kazao, predstavlja pokušaj da se katastrofalna greška naknadno ispravi.

"Inicijativa za skupštinskom raspravom koju Vlada Srbije tek sada pominje je licemerna, jer predstavlja pokušaj da se naknadno ispravi katastrofalna greška", naveo je Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Prema njegovim rečima, mišljenje Međunarodnog suda pravde (MSP) predstavlja istorijski poraz države Srbije, za šta je odgovorna aktuelna vlast.

"Nakon ovakvog poraza, vlast nema pravo da i dalje obmanjuje javnost kako Srbiji predstoji nova šansa u UN, da je mišljenje suda samo političko i tehničko i da je sud izbegao da se izjasni o suštinskom pitanju", dodao je Petković.

On smatra da vlast snosi odgovornost i zbog načina na koji je odbranu Kosova iznela pred MSP, te da bi tužba, u kojoj pitanje secesije ne bi moglo da se izbegne, bila efikasnije pravno sredstvo od savetodavnog mišljenja.

"Sadašnja vlast je otežala pitanje odbrane Kosova, urušavajući najsnažnije argumente međunarodnog prava, pa je za svaki dalji korak u očuvanju južne srpske pokrajine momentalna ostavka predsednika države", naveo je je Petković.

Vlada Srbije odlučila je na jučerašnjoj vanrednoj sednici da predloži parlametu usvajanje "odgovarajućeg akta" kojim bi bilo ostvareno jedinstvo po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.